Тамақтану сапасына маниторинг жүргізу актісі
«ЖАМБЫЛ ОБЛЫСЫ ӘКІМДІГІНІҢ БІЛІМ БАСҚАРМАСЫНЫҢ
САРЫСУ АУДАНЫ БІЛІМ БӨЛІМІНІҢ
ДОНДА СЕНБИН АТЫНДАҒЫ ОРТА МЕКТЕБІ» КОММУНАЛДЫҚ МЕМЛЕКЕТТІК МЕКЕМЕСІ
Zhambyl region әкімдігінің білім басқармасы Education Department of Kordai districtнің 2024 жылдың 08 қаңтар күнгі № 02-64 хаты бойынша
МӘЛІМЕТ
Донда Сенбин атындағы орта мектеп әкімшілігі, оқушылардың дұрыс тамақтану сапасына, мектеп асханасында санитарлық- эпидемиологиялық талаптардың сақталуына мектепте құрылған бракераж комиссия мүшелері 2024жылғы 12 қаңтар күнгі тексеру қортындсы бойынша
Тексеру мақсаты: Асхананың санитарлық жағдайы.Азық-түлік сапасын тексеру, тамақты дайындау технологиясын, асхананың тоңазытқыш-технологиялық жабдықтарын тексеру, дайын тамақтар мен азық-түліктің сақталу талаптарының орындалуын тексеру. Асханада санитариялық-эпидемиологиялық талаптар мен шектеу шараларының ұйымдастырылуын қадағалау, оқушылардың тамақтануының ұйымдастырылуы.Ұсыныс,шағым дәптері тексерілуі.Тамақ ішетін ыдыстардың тазалығы мен қолданылуы
Директордың тәрбие ісі жөніндегі орынбасары А.Махамбетова қатысушыларды мектеп асханасының жұмысы,сапалы .тамақтандыру бойынша комиссия рейдтерінің қорытындысымен таныстырды.
Мектептің әлеуметтік педагогы Р.Мусаева оқушылардың тамақтануының ұйымдастырылуы 2023-2024 оқу жылында жалпы оқыту қорынан 35 оқушы тегін ыстық тамақпен қамтылғанын,оқушылардың тамақтануына асханада арнайы тамақтану кестесі жасалынған оқушылар ені ауысымда ІІ патоктан тамақтанады. Күнделікті ата-аналарға арналған бақылау асы қойылған және тәулікті ас тоңазытқышта сақталатынын,күнделікті таңертең мектеп медбикесі асхананы тексеріп ,тамақтануға рұқсат берген жағдайда оқушылар тамақтанады. Асханаға ыстық су мен мұздай су және ас пісіретін бөлмеге ыдыс-аяқ жуатын, ас ішетін бөлмеге қол жуатын орын, орнатылғанын.
Мектеп медбикесі С.Кәрібекова мектеп асханасында бекітілген перспективалық мәзірге сәйкес күн сайын алдағы күнге ас мәзірінің бекітілгенін, жаппай оқыту қоры қаражаты есебінен тегін ыстық тамақпен 35 бала оқушы қамтамасыз етілгенін, тәуліктік сынама алу мен сақталу қамтамасыз етілген. Асхана ынғайластырылған және тамақтану орнында қол жууға арналған жағдайлар,келушілердің қолын өңдеуге арналған тері антисептигімен өңдеуге арналған дозатор, қоқыс контейнерлербар ,олар қолжетімді жерде орналасқан,бөгде адамдардың келуніне рұқсат жоқтығын ескертілген, тамақтану орнын жинау және дезинфекциялау үшін уақыт бөлінген. Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілетінін айтты.
ДТІЖО: А. Махамбетова сөз алып, асханада сатылуға тиым салынған тағамдар туралы ақпараттандырылған,аспазшы таныс екенін және тамақпен қамтылған оқушылардан «Ас адамның -арқауы» тақырыбында сауалнама жүргізіліп нәтижесінде асхананың қызметі ,тамақтың дәмі ұнайтыны қанағаттанарлық деп жауап бергенін, 12 қаңтар күнгі ас мәзірінде Лағман (сиыр еті) 4 0/200 гр, Балмен шәй 200\10 гр, Нан 35 гр, Алма 1шт(100) Тамақ мәзірі бойынша барлық талаптар сақталған, өлшемдері дұрыс.
Ұсыныс:
1.Мектеп асханасында бракераж комиссиясы эпидемиологиялық жағдайға байланысты асханаға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптардың сақталуын бақылау жұмысы жалғастырылсын.
2.Арнайы нан қоятын шкафпен жабдықталсын.
3.Schoolchildren дұрыс тамақтану жайында дәрістер жалғасын тапсын.